Reklama

U FOKUSU:

VIDEO: Borac u finišu rastužio goste i prekinuo sjajnu seriju FK Sarajeva

 FK Borac je na svom stadionu u okviru 30. kola Premijer lige BiH ugostio je ekipu FK Sarajevo.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Ziljkić u 38. minuti, ali slabo je šutirao sa šest metara nakon dodavanja Kyeremeha, bio je to lagan plijen za golmana Borca Ćetkovića.

Pred kraj poluvremana je sudija Miloš Gigović (koji je ponovo “blistao” i najčešće donosio odluke u korist domaćih) pokazao drugi žuti karton Muharemu Traki, stoga je Sarajevo u nastavak utakmice ušlo s igračem manje.

Očekivao se pritisak Borca u drugom dijelu s obzirom na brojčanu nadmoć, ali to je izostalo. Bordo tim je novu odličnu priliku stvorio u 67. minuti, ali Kyeremeh je pucao preko gola Banjalučana.

Minut kasnije Blagaić je škaricama pogodio stativu na drugoj strani terena, mnogo sreće imali su gosti.

Pred kraj meča ponovo je briljirao Gigović. Pokoškali su se igrači, zamalo je došlo do fizičkog obračuna čime je značajno doprinijela sudijska trojka diskutabilnim odlukama. Pokušao se upetljati Mirza Varešanović, ali na koncu je trener Sarajeva “počašćen” crvenim kartonom.

Borac do pobjedonosnog pogotka stiže četiri minute prije kraja. Dubinski pas je uputio Subić, utrčao Predragović i šutoirao glavom, a lopta se od stativu odbila u mrežu gostiju.

To je ujedno bio konačan ishod meč, na koji je značajno uticao arbitar iz Bosanske Gradiške. Tako je prekinuta serija bordo tima od čak sedam mečeva bez poraza.