Reklama

U FOKUSU:

KALMAN RADIO

 Priča o Kalman radiju je priča o uspjehu, ljubavi, viziji i želji sprovedenoj u djelo, o kolektivu koji se znao nositi sa svim izazovima i problemima s kojima se susreću sve veće medijske kuće. Priča o Kalmanu je i priča koja se nastavlja.

Za slušanje je potreban IE, GoogleChrome, Edge ili Safari.  
Klik na PLAY i onda sačekajte 5-10 sec. da se radio pokrene...


Kalman radio je počeo sa radom 1998. godine, kao ostvarenje dječačkog sna Edina Krše, vlasnika radija. 1999 godine od IMC agencije ( tadašnje Regulatorne agencije za komunikacije) 
dobio je i trajnu dozvolu za emitovanje radio programa.

Već od samog početka emitovanja svog programa, uređivačkom politikom, programskim ciljevima, Kalman radio je imao samo jednu odrednicu, biti ”narodni radio”.
Uz vrhunsku ekipu ton majstora, voditelja, tehničara...,Kalman radio je rastao iz dana u dan, vezujući za svoje frekvencije armiju vjernih slušatelja ali i poslovnih prijatelja koji su u Kalmanu prepoznali i želju, i emociju, i potencijal i iskrenost što ga u cjelini činilo posebnim u odnosu na druge.

Isključivo vlastitim sredstvima, vlastitim marketingom, naplatom usluga reklamiranja i promocije,audio produkcije, Kalman je izgradio vlastite repetitore i prateće objekte na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini tako da se može govoriti o emisionoj i telekomunikacionoj mreži Kalman radija, što je zapravo rijetkost kada su poslovne biografije medija u Bosni i Hercegovini u pitaju.

Kontinuirano praćenje rezultata istraživanja slušanosti više nezavisnih agencija za tržišna istraživanja nedvojbeno govore da je Kalman radio već duži niz godina "lider bosanskohercegovačkog FM neba" i istinski medijski brend.
Kalman, kao prije svega narodni radio, u svom informativnom dijelu zadovoljava potrebe slušatelja za sadržajnim,objektivnim, zanimljivim informacijama iz svih područja društvenog života. Također, posebna se pažnja posvećuje njegovanju sadržaja od općeg društvenog značaja.

Kalman radio jednako su prihvatili slušatelji svih dobnih skupina,etnosa, obrazovnih nivoa, a sve ih, prije svega, karakteriše njegovanje onih osnovnih ljudskih vrijednosti.
Svoje vrijednosti Kalman radio je razvio kroz jaku emotivnu povezanost sa slušateljima, također, radio koji je svoje talase prepustio onima koji misle, govore i shvataju drugačije.
Insistiramo na slobodi, pluralizmu mišljenja, stavova, viđenja… na tolerantnoj komunikaciji i uvažavanju svih vrsta različitosti a sve u cilju stvaranja zdravog, progresivnog uticaja na društvo, istovremeno smanjivanje negativnog, razbijanju zabluda, ograničenih i nezdravih shvatanja.

Vaš svakodnevni prijatelj i čuvar „bosanskohercegovačke duše“, godinama zaštitni znak običnog bosanskohercegovačkog čovjeka… Jedini narodni radio, VAŠ KALMAN!

Disclaimer: Svi RADIO streamovi su preuzeti sa domaćih i inostranih servera i oni su odgovorni za kompletan sadržaj. 
Na kanalima na našem sajtu se ne nalazi sadržaj tih RADIO stanice, već samo linkovi ka tim kanalima.