Reklama

U FOKUSU:

Ziljkić: Prvi si trener za kojeg ću ovo reći!

 Nogometaš Sarajeva Almedin Ziljkić objavio je vrlo emotivnu poruku upućenu treneru Bordo tima Mirzi Varešanoviću, a kako je naveo na svom Instagram profilu, ovo je prvi put u karijeri da je ovako javno napisao nešto za trenera svoje ekipe.

Ziljkić je i nakon pobjede Sarajeva protiv Širokog Brijega na konferenciji za medije rekao kako "niko nije volio trenera kao mi Mirzu", a da izuzetno cijeni ovog stručnjaka i da je njihov odnos zaista na visokom nivou, pokazuje i Ziljkićeva objava sinoć na društvenim mrežama.

Dozvolio sam sebi prvi put da Vam ne persiram. Uz igrače si 24/7, 24/7 imamo u tebi oca, brata, prijatelja. Odavno, a pogotovo od sad i sijede ako dočekam, bit ću uz tebe. Ulijevao si nam u glavu kako moramo poštovati i ginuti za klub, navijače, sve ljude koji vole Sarajevo", napisao je Ziljkić pa nastavio:

"Nikad nisi dao ružnu riječ na grad, klub! Prvi si trener za koga sam ovako javno napisao, šta god bude, ja ću te voljeti!"

Podsjećamo, Varešanović je sinoć ušao u žustru raspravu s jednim banjalučkim novinarom, koji ga je pitao da komentariše navodni previd Gigovića na štetu Borca. Prije toga, trener Sarajeva zaista nije komentarisao suđenje, ali je odbio čestitati ekipi Borca na pobjedi rekavši da će to uraditi prvi put u karijeri.

"Imate li obraz da spominjete suđenje? Ja ga ne pominjem pa nemojte ni vi. Na vašem mjestu ne bi imao obraza o tome da pričam", poručio mu je Varešanović nakon čega je izašao sa konferencije za medije.

Banjalučani su došli do pobjede rezultatom 1:0 u derbi meču 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Gol odluke postigao je rezervista Fedor Predragović u 88. minuti susreta.