Reklama

U FOKUSU:

BiH u sjajnom meču savladala Njemačku i zakazali finale s Rusijom

 Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci savladala je selekciju Njemačke rezultatom 3:1 u setovima (25:16, 17:25, 25:23, 25:17) i plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u Turskoj.

U prvom setu naš tim je potpuno dominirao te je sa laganih 25:16 stigao do početne prednosti. Ipak, Nijemci su uzvratili u drugom setu, te su sa 25:17 stigli do poravnanja.

Treći set je bio fenomenalan. U jednom trenutku smo vodili 14:8, ali Njemačka se vratila i povela je 23:22. Ipak, naš tim je vezao tri poena i sa 25:23 poveo je sa 2:1 u setovima.

Bio je to početak kraja za Nijemce, koji se nisu uspjeli oporaviti od gubitka trećeg seta, te je BiH sa 25

Za BiH su danas nastupali: Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić i Jasmin Brkić.

Naši odbojkaši će u finalu igrati protiv Rusije koja je sa 3:0 nadigrala Ukrajinu, a taj susret na programu je već sutra s početkom od 17 sati i 30 minuta.

Podsjetimo, iz Saveza BiH u sjedećoj odbojci uoči odlaska na Evropsko prvenstvo jasno su istaknuli da je zlatna medalja postavljena kao cilj i sve drugo osim toga će biti neuspjeh.