Reklama

U FOKUSU:

Druženje Kladanjaca iz SAD-a i Kanade

 Riječ je o trećem Zoom sastanku Kladanjaca koji su i dalje snažno povezani sa svojim radnim mjestom, organizator je i-dijaspora.

Novo virtuelno druženje predstavnika bosanskohercegovačke organizacije i-dijaspora/i-platforma sa Kladanjcima koji trenutno žive i rade u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, održat će se u subotu, 25. septembra 2021. godine.

Riječ je o trećem druženju Kladanjaca koji su i dalje snažno povezani sa svojim radnim mjestom. Ovom prilikom razgovarat će se o ovogodišnjoj manifestaciji "Dani dijaspore", koja je premašila sva očekivanja organizatora. Plan je da se "Dani dijaspore" održe i naredne godine, a organizatori se nadaju da će učešće u narednom izdanju ove manifestacije uzeti i kladanjske porodice koje žive preko okeana.

- Bit će ovo, također, prilika da se sa radom i-dijaspore, ali i našim tradicionalnim meetup-ima upoznaju i novi učesnici koji do sada nisu imali priliku istima nazočiti. Stoga, ukoliko živite "preko bare", porijeklom ste iz Kladnja, vjerujete u prosperitet svog rodnog mjesta, odazovite se našem Zoom sastanku, poruka je iz organizacije i-dijaspora.