Reklama

U FOKUSU:

VIDEO: Bh. reprezentacija poražena u Amsterdamu

 Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Amsterdamu na Johan Cruijff Areni od Nizozemske u okviru petog kola grupe 1 UEFA Lige nacija A (3:1)

Agencija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Amsterdamu na Johan Cruijff Areni od Nizozemske u okviru petog kola grupe 1 UEFA Lige nacija A (3:1), a izabranici selektora Dušana Bajevića prikazali su izuzetno lošu igru u odbrani, posebno u prvom dijelu susreta. 

Selektor Bajević je tako u sedmoj utakmici upisao novi poraz na klupi Zmajeva i još uvijek je bez trijumfa, a naš nacionalni tim oprostio se od UEFA Lige nacija A, jer je ovim porazom i definitvno ispao u niži rang.

Na početku utakmice su odmah viđena uzbuđenja, a u trećoj minuti imali smo sreće jer je Wijndal pogodio stativu. Odmah nakon toga na drugoj strani pokušaj Pjanića otišao je malo pred gola. Nije se mnogo čekalo na prvi pogodak. Dumfries je bio sam na desnoj strani i uposlio je Wijnalduma, kojem nije bilo teško da zatrese našu mrežu.

Poslije pokušaja Depaya u 11. minuti, Gojak je nakon toga na drugoj strani uradio sve dobro i ostavio loptu za Pjanića, čiji udarac je otišao preko gola. U 13. minuti naša odbrana je još jednom loše reagovala. Niko nije bio od naših igrača da pokrije Berghuisa, koji je glavom vratio loptu za Wijnalduma, koji ponovo nije imao težak zadatak da pogodio za 2:0.

Hodžić je u 23. minuti pokušao uposliti Višću, ali Krul je to zaustavio. Na drugoj strani De Jong je zatresao našu mrežu i dosuđen je ofsajd, što je bila diskutabilna sudijska odluka. Wijnaldum je umalo postigao hat-trick nakon pola sata. Dobro se okrenuo pred našim golom, ali je loše šutirao.

Do kraja prvog dijela viđeni su loši pokušaji Krunića, Berghuisa i Hodžića, iz teške pozicije, tako da je ostalo 2:0. U drugom dijelu nastavljen je amaterski pristup odbrani. Depay je u 47. minuti nakon sjajnog poteza uposlio Berghuisa, kojem je Šehić odbranio udarac. Nedugo nakon toga neoprezni Todorović je izgubio loptu, a na kraju Berghuis je šutirao malo pored gola.

Šehić je odlično odbranio Depayu u 51. minuti. Zmajevi su imali dobru šansu u 54. minuti kada je Višća iskosa sa desne strane šutirao pored gola, a Gojak je umalo loptu skrenuo u mrežu domaćih. Nizozemci su došli do trećeg gola u 55. minuti. Stijelac je Depay, a golu je prethodila loša intervencija Kolašinca. Prevljak je u 61. minuti ušao u igru, a dvije minute poslije na asistenciju Višće smanjio je na 3:1.

Domaći su u pojedinim trenucima izvršavali opasdu našeg gola. Šehić je zaustavio Berghuisa u 71. minuti, a u 77. Prevljak je umalo postigao novi pogodak, kada je šutirao malo pred gola. Do kraja susreta Promes je propustio šansu za Nizozemce, te je Šehić zaustavio Berghuisa, tako da je ostalo 3:1.

NIZOZEMSKA – BIH 3:1 (Wijnaldum 6’, 14’, Depay 55'/Prevljak 63’)

Stadion: Johan Cruijff Arena (Amsterdam). Sudija: Letexier F. (Francuska). Žuti kartoni: Klaasen (Nizozemska), Todorović (BiH).

NIZOZEMSKA: Krul, Dumfries (od 64. minute Hateboer), De Vrij, Blind, Wijndal 8od 79. minute Van Aanholt), Klaasen, Wijnaldum (od 64. minute Van de Beek), F. De Jong, Berghuis, L. De Jong i Depay 8od 79. minute Promes).

BiH: Šehić, Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Krunić (od 78. minute , Višća, Hodžić (od 61. minute Prevljak) i Gojak (od 61. minute Danilović).