Reklama

U FOKUSU:

DIREKTAN PRIJENOS: BOSNA I HERCEGOVINA - UKRAJINA

 Zmajeve kroz kvalifikacije vodili Hadžibegić, Kodro i Milošević, a najzaslužniji za baraž je jedan čovjek.


Fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercgovine ove sedmice očekuje polufinalni meč baraža za EURO.
Zmajevi će u četvrtak na stadionu Bilino polje u Zenici odmjeriti snage s Ukrajinom.
Uprkos fijasku u kvalifikacijama, bh. nacionalni tim imat će i dodatnu šansu da se domogne smotre najboljih timova Evrope, prvi put u svojoj historiji.

BiH je do baraža stigla zahvaljujući osvajanju B Lige nacija. Zmajevi su do promocije u Ligu A i popravnog ispita u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama stigli pod komandom Ivayla Peteva. Bugarin je smijenjen pred početak kvalifikacija. Tačnije, nije mu produžen ugovor, objasnit će iz FSBiH.

Od tada su kola nezaustavljivo krenula nizbrdo, a čelnici FSBiH kao da uopće nisu znali šta žele i koji im je cilj. Promijenili su tri selektora. Počeo je Faruk Hadžibegić, nastavio Meho Kodro, a završio Savo Milošević. Hadžibegić, Kodro i Milošević izvojevali su po jednu pobjedu za ukupno devet bodova i pretposljednje mjesto u grupi sa Portugalom, Slovačkom, Luksemburgom, Islandom i Lihtenštajnom.

Hadžibegić i Milošević su sa klupe vodili četiri utakmice, a Kodro tek dvije.
Šok terapije tokom kvalifikacija ne samo da nisu uspjele, nego je izgledalo da je dijagnoza pogrešna. Selektor Milošević pred duel s Ukrajincima najavljaje da će mnogi biti šokirani izdanjem Zmajeva i da će to izgledati mnogo, mnogo bolje nego u ranijim utakmicama. Iz njegovih usta u Božje uši!

Linkove utakmice tražimo online za vas i objavljujemo odmah nakon pronalaska a vi iste potražite neposredno priije početka utakmice ovdje na našem portalu ili na našoj fejsbuk stranici @BosniaOnline.