Reklama

U FOKUSU:

Gdje gledati košarkaški meč BiH – Francuska?

 Večeras se u Tuzli igra meč drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, a u Mejdanu protiv Zmajeva igra snažna reprezentacija Francuske.

Francuzi u Bosnu i Hercegovinu dolaze nakon trijumfa u prvom kolu, u kojem su savladali selekciju Hrvatske rezultatom 73:61.

Naši večerašnji protivnici će sigurno željeti da zadrže savršen skor i opravdaju ulogu favorita u kvalifikacionoj grupi E.

Ipak, Francuzi su relativno skoro “padali” u Bosni i Hercegovini, i to u sarajevskoj dvorani Skenderija 2022. godine kada je nakon produžetaka Bosna i Hercegovina slavila rezultatom 96:90 u kvalifikacijama za Mundobasket. Bili su Francuzi i bolji od Zmajeva dva puta nakon toga, jednom na Eurobasketu, a drugi put u uzvratu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ipak, Zmajevi su skoro svaki put “skupo prodali kožu” a puna dvorana “Mejdan” trebala bi biti dodatni vjetar u leđa Musi i ostalim reprezentativcima da pokušaju ponovo napraviti podvig.

Naši momci, osim u prvih nekoliko minuta na početku utakmice, pokazali su veliku ozbiljnost na otvaranju kvalifikacija, pa pobjeda protiv Kipra nikada nije bila upitna. Adis Bećiragić ne može računati na neke košarkaše poput Robersona i kapitena Halilovića, ali ostatak tima je pokazao da itekako može nadomjestiti njihov nedostatak.

Meč između Bosne i Hercegovine i Francuske počinje u 19 sati, a meč uživo možete pratiti na Kanalu Sport Klub 3.

Ako uspijemo naći online link biti će isti postavljen ovdje. Hvala na razumijevanju.