Reklama

U FOKUSU:

VIDEO: Đoković I Osmanagić otvorili teninski centar "Ravne 2" u Visokom

 U Visokom je upravo otvorena nova strana sportske priče u Bosni i Hercegovini i regionu.

Za ovo su najzaslužniji dr. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije “Bosanska piramida Sunca” i najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji su na kompleksu "Ravne 2" otvorili novo svjetsko čudo u ovom dijelu Europe.

Kompleks je pjesmom otvorio pjevač Goran Karan, koji je više od 2.000 gledalaca i VIP zvanica, pozdravio svojom novom pjesmom.

"Ovo je veličanstven dan, praznik tenisa, praznik sporta i više od igre. Kada vjerujete u svoje snove, onda ćemo ih i ostvariti. Želimo dati novi zamah najboljim svjetskim teniserima.

Dajemo drugima primjer da ćete postići cilj, ako ste uporni", kazao je Osmanagić.

Nešto ranije Osmanagić je u razgovoru za portal kazao da je oduševljen svim i da jedna čeka da na teren izađe Đoković sa još tri vrhunska teniska svjetska asa.

"Ovo je fantazija i dokaz koliko je važna Bosna i Hercegovina u regionu i u Europi. Od jedne bare i močvare smo dokazali da znamo biti drugačiji. I dokaz da od nečega napuštenog, možemo napraviti nešto najbolje. BiH postaje i zemlja tenisa", kazao je Osmanagić za Radiosarajevo.ba.

Đoković je kompleksu dao ime - Regionalni centar za razvoj tenisera. Zatim se najbolji teniser svijeta obratio prisutnima.

Pored Đokovića tu su još slovenski reprezentativac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig, te bh. teniser Aldin Šetkić.

Današnju manifestaciju nakon otvorenja terena pratit će bogat kulturno-umjetnički program koji će trajati sve do ponoći.

Terene su otvorili najmlađi teniseri iz Italije, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije. Prijavljeno je 70 najvećih medijskih kuća uz regiona, Europe i svijeta, a među njima i portal Radiosarajevo.ba.

Na tribinama je veliki broj VIP zvanica iz političkog, javnog, muzičkog i sportskog života.

U četvrtak na programu je basket tri na tri sa bh. košarkašima koji će tog dana radost podijeliti s mališanima iz domova za djecu bez roditeljskog staranja iz nekoliko bh. gradova.

U našoj galeriji možete pogledati kako je danas u Visokom, a ljubitelji tenisa mečeve mogu pratiti u direktnom TV.