Reklama

U FOKUSU:

Selmir Pidro ostvario transfer u američku MLS ligu

 Dosadašnji nogometaš Sarajeva Selmir Pidro karijeru će nastaviti u američkoj MLS ligi, potvrdio je njegov novi klub St. Louis CITY SC.

Američki klub je na društvenim mrežama poželio dobrodošlicu lijevom beku uz poruku: "Dobrodošao u STL, Pidro".

Pidro je nedavno igrao za reprezentaciju BiH u prijateljskom meču protiv SAD-a gdje su ga zapazili skauti iz St. Louisa, te su mu ponudili saradnju.

"Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal! Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san!", rekao je Ismir Mirvić, predsjednik i vlasnik FK Sarajevo.

Dvadesetrogodišnji igrač je prvi igrač u historiji Premijer lige koji je otišao u MLS, ali do kraja sezone će nastupati za Sarajevo kao posuđen igrač. Detalji transfera za sada nisu objavljeni.

Pidro je ponikao u bugojanskoj Iskri odakle je došao u Akademiju FK Sarajevo. Jedno vrijeme je nosio dres visočke Bosne, da bi se u junu 2018. vratio na Koševo gdje je sa Sarajevom osvojio dvije titule i dva Kupa BiH.

Imajući u vidu veliku bosansku zajednicu koja živi u tom gradu, i u St. Louis CITY-ju sa nestrpljenjem očekuju dolazak Pidre, koji će premijerno nastupiti u sezoni 2023.

"Pidro je vrlo vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom“, objasnio je Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louis CITY-ja, dodavši:

“Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba“, zaključio je Pfannenstiel.