Reklama

U FOKUSU:

Lana Pudar osvojila je šesto mjesto u finalnoj utrci na 50 metara delfin

 Naša sjajna mlada plivačica utrku je završila s vremenom 26.09, čime je za šest stotinki popravila vrijeme iz jutrošnje utrke, no ipak nije uspjela ostvariti bolji plasman.

Trijumf je ostvarila Holly Barratt (33) s vremenom 24.75, dok je druga završila njena sunarodnjakinja Emma McKeon (27) s vremenom 24.94. Mjesto na podijumu još je pripalo Ruskinji Arini Surkovi.

Lana je jutros nastupala u polufinalnoj utrci na 50 metara delfin te je ostvarila vrijeme 26.15. To je bilo dovoljno za peto vrijeme među svim polufinalistkinjama pa je tako izborila finale, a ujedno je postavila novi seniorski državni rekord u disciplini 50 metara delfin. U finalnoj utrci ga je još dodatno popravila.

Treba reći i to da je Pudar u finalu nastupala protiv mnogo starijih i iskusnijih plivačica, a osim 15-godišnje Lane, bila je samo još samo jedna tinejdžerka Daria Klepikova iz Rusije, koja ima 16 godina.

Podsjetimo, Lana Pudar je sinoć otplivala svoje prvo finale na Svjetskom kupu, gdje je u disciplini 200 metara delfin osvojila četvrto mjesto.

To je bio ujedno najbolji rezultat bh. plivanja postignut na ovom takmičenju do sada, a ujedno je i postavila novi državni rekord.