Reklama

U FOKUSU:

Sastav Zmajeva za meč s Kuvajtom

 Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev odabrao je početnu postavu Zmajeva za večerašnju prijateljsku utakmicu protiv selekcije Kuvajta.

U odnosnu na nedavni kvalifikacioni duel s Francuskom, Petev je ovaj put odlučio zamijeniti cijelu prvu postavu te tako odmoriti najbolje igrače za meč protiv Kazahstana koji se igra u utorak u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Od prve minute će tako igrati: Nikola Vasilj, Branimir Cipetić, Aleksandar Jovičić, Adnan Kovačević, Eldar Ćivić, Stjepan Lončar, Haris Hajradinović, Miroslav Stevanović, Amer Gojak, Adi Nalić i Smail Prevljak.

Na klupi su ostali: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Dennis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Gojko cimirot, Anel Ahmedhodžić, Amir Hadžiahmetović, Ermedin Demirović, Luka Menalo, Ajdin Nukić.

Za Kuvajt će igrati: Al Rasheedi, Al Qallaf, Al dousari, Ali Mohsen, Al Fadhli, Al Rashidi, Al Harbi, Al Mutawa, Al-Mutairi, Jazza i Al Reshidi.

Večerašnji susret sudit će Miloš Milanović iz Srbije, a asistirat će mu njegovi sunarodnjaci Nemanja Petrović i Jovan Grujić. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz BiH.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Kuvajta igra se večeras na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati. Televizijski prijenos je osiguran na kanalu Nove BH.;