Reklama

U FOKUSU:

Željezničar i Sarajevo igraju u Ponedjeljak, na Dan nezavisnosti BiH

 Najveća utakmica bh. nogometa između Željezničara i Sarajeva igrat će se 1. marta (u Ponedjeljak) na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Proljetni dio sezone Premijer lige BiH trebao se nastaviti za vikend 27. i 28. februara utakmicama 20. kola u kojem je najzanimljiviji sarajevski derbi, odnosno duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.


Uprkos očekivanju da će se utakmica igrati u subotu ili nedjelju, meč je prebačen u ponedjeljak, što nije uobičajen termin za susrete. Također, taj dan je i praznik u BiH kada se obilježava Dan nezavisnosti.

Od ranije je poznato kako termine utakmica određuje vlasnici TV prava, a Komitet za takmičenje NS BiH danas je na telefonskoj sjednici donio odluku da se meč na stadionu Grbavica igra 1. marta.

Hoće li navijači moći prisustvovati utakmicama još uvijek nije poznato. Nogometni savez BiH je uputio molbu nadležnim entitetskim organima da dopusti određeni procent publike na tribinama, a oni su poručili kako će pratiti situaciju u naredne dvije sedmice te potom donijeti konačnu odluku.

Zbog ove odluke bit će pomjerene i utakmice četvrtfinala Kupa BiH koje su se trebale igrati 3. marta. Ti mečevi igrat će se 10. marta.

Osim sarajevskog derbija, u 20. kolu Premijer lige BiH još se sastaju Borac i Olimpik, Mladost i Široki Brijeg, Radnik i Velež, Sloboda i Tuzla City te Zrinjski i Krupa.

Na tabeli vodi Sarajevo koje ima čak devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Željezničar i sigurno je da će ishod derbija s Grbavice dati odgovor hoćemo li ući u zanimljivu završnicu borbe za prvaka ili će Bordo tim već moći početi sa slavljem.