Reklama

U FOKUSU:

Igrači Rome tražili od trenera da Džeki vrati kapitensku traku

 Italijanski list Corriere dello Sport u današnjem izdanju piše da su igrači Rome predvođeni Lorenzom Pellegrinijem zatražli od trenera Paula Fonsece da Edinu Džeki vrati kapitensku traku.

Dijamant je nakon svađe s portugalskim stručnjakom kažnjen oduzimanjem kapitenske trake, a za novog vođu imenovan je Pellegrini.

Kako navodi Corriere dello Sport, Pellegrini je kao profesionalac prihvatio sankciju kluba izrečenu Džeki, ali kao prijatelj i zbog prekomjernog poštovanja prema saigraču, odmah bi se odrekao trake o kojoj je sanjao kao dijete Rome, jer ne želi na takav način biti kapiten.

Pellegrini, Cristante, Spinazzola, Mirante i Mancini zatražili su od Fonsece da Džeki vrati ulogu kapitena, u konstruktivnom razgovoru čiji je cilj bio vratiti mir u svlačionicu.

Trener Rome i generalni direktor Tiago Pinto, navodno su uzeli vremena da razmisle o tome, a Corriere dello Sport piše da mnogo toga zavisi od Džeke, koji svojim igrama i zalaganjem mora vratiti povjerenje.

Roma naredni ligaški meč igra u nedjelju protiv Udinesea, a nakon suspenzije zbog koje nije igrao u prošlom kolu, u tim Vučice se vraća Pellegrini koji bi ipak trebao biti kapiten.