Reklama

NOVE NOVOSTI:

Kako vi pišete X? To navodno puno govori i o vašoj osobnosti

Postoji 8 verzija pisanja slova X ovisno koju crtu odakle potežete, a grafologinja Kathi McKnight čija je specijalnost analiza rukopisa otkriva kako vaša verzija otkriva i neke detalje o karakteru.freeimages
Postoji 8 verzija pisanja slova X ovisno koju crtu odakle potežete, a grafologinja Kathi McKnight čija je specijalnost analiza rukopisa otkriva kako vaša verzija otkriva i neke detalje o karakteru.
Način na koji pišemo slova obično se formira već u djetinjstvu te uz manje preinake, ostaje isti kroz život. Stoga nije neobično da postoji čitava znanost koja povezuje način pisanja s karakternim osobinama ljudi.
U analizi rukopisa najviše se gleda brzina kojom pišemo, jačina pritiska olovke na papir, položaj slova i riječi, razmak između njih, zatim veličina, oblik, zaobljenost, nagnutost slova, a slavna grafologinja Kathi McKnight kaže kako mali grafološki test osobnosti možete napraviti i sami - tako da jednostavno napišete slovo X, prenosi 24sata.
McKnight je inače analizirala rukopise brojnih poznatih i slavnih, od Oprah do Baracka Obame. Većina ljudi kazala je kako X pišu tako da najprije povuku kosu crtu s lijeve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu crtu. Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova.
"To je balansirani način pomicanja olovke. Promislite: pišemo s lijeva na desno, od lijeve do desne margine. Započinjemo s pisanjem na lijevoj strani i nastavljamo na desno. Kod printanja, započinjemo na vrhu i nastavljamo prema dnu stranice", objašnjava ona.
Sve drugo promatralo bi se kao regresivni ispad, a to, nastavlja analitičarka rukopisa, pokazuje buntovništvo, negativan odnos prema sebi i stalan život u prošlosti.