Reklama

U FOKUSU:

VIDEO: FK Željezničar nadigrao gradskog rivala na Grbavici

 U meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine je danas, 3. marta, odigran 151. sarajevski derbi, a bolji od FK Sarajevo je bio FK Željezničar (3:0). 


Utakmica je bila mirna i uz mali broj velikih prilika, ali je Željezničar uspio da iskoristi svoje.

U 11. minuti je Amer Hiroš fantastičnim pogotkom s 35 metara postigao prvi pogodak na meču, a prednost za Željezničar je uduplao Marin Galić pogotkom u 58. minuti. Galić je samo 10 minuta kasnije postigao i svoj drugi pogodak.

Jedini koji se isticao u FK Sarajevo bio je Adalberto Peñaranda, koji je odlučio da odgovori mnogobrojnim kritičarima koji su kritikovali njegove igre ove sezone.

Međutim, to nije bilo dovoljno za Bordo tim, imajući u vidu da mu se nisu pridružili saigrači, pa su tako Plavi s Grbavice odnijeli laganu pobjedu.

Na kraju meča smo mogli vidjeti jako ružne scene na terenu stadiona Grbavica. Došlo je do tuče igrača, a na kraju su tri igrača Željezničara dobila po žuti karton, dok je Iliev, golman Sarajeva, dobio crveni kartonRenan Oliveira je završio meč na golu Bordo tima. 

Nažalost, sva dešavanja na terenu bila su u sjeni nemilih scena koje su jutros mogle biti viđene u naselju Grbavica. Samo je akcija MUP-a Kantona Sarajevo spriječila veći sukob, a bilans je bio - devet uhapšenih osoba i dva povrijeđena policajca.

Ovom pobjedom, FK Željezničar je izašao izvan opasne zone, te se s 23 boda nalazi na 8. mjestu. FK Sarajevo je, s druge strane, nastavio sa svojom rezultatskom krizom. Sada se nalazi na 4. mjestu s dva boda zaostatka za trećeplasiranim FK Velež.