Reklama

U FOKUSU:

FSBiH navodno odustao od Trening centra FK Sarajevo!?

 Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak na Ilidži i početi pripreme za utakmicu play-offa za EURO protiv Ukrajine koja se igra u četvrtak na stadionu Bilino polje u Zenici.

U prošlosti, kada je baza Zmajeva bila Ilidža, A reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirali su u Butmiru, u Trening-centru FK Sarajevo.

To sada neće biti slučaj. Navodno će najbolji bh. fudbaleri kompletne pripreme obaviti na stadionu Grbavica.

Jedan od sportski BiH-a portal piše da do ove odluke nije došlo iz sportskih razloga, ili radnih ciljeva Save Miloševića, nego zbog konflikta FK Sarajevo i Fudbalskog saveza BiH.

Iz PR službe FSBiH za Faktor su kazali kako trenutno ne raspolažu informacijama na kojem travnjaku će se Zmajevi pripremati, ali da je poznato da će službeni trening izabranika Save Miloševića, dan pred utakmicu, biti održan na Grbavici, a da će Ukrajinci trenirati na travnjaku Bilinog polja, što je ranije prijavljeno UEFA-i.

Vrijedi istaknuti i da FSBiH posjeduje vlastiti Trening-centar u Zenici, ali se on u posljednje vrijeme rijetko koristi za akcije A tima.

FK Sarajevo je u srijedu, ogorčeno sudijskim odlukama u meču protiv Borca, u nadoknadi napustio teren, a dan poslije iz kluba su žestoko prozvali FSBiH, pozivajući i bh. reprezentativce da dignu glas "i samo kažu istinu koja će pomoći boljoj budućnosti".