Reklama

U FOKUSU:

Film „Olimpijada u Sarajevu“ autora Muhameda Bikića

 U povodu 40. godišnjice u produkciji Federalne televizije (FTV) realiziran je dokumentarni film o Zimskim olimpijskim igrama održanim 1984. godine u Sarajevu.

Dokumentarni film, koji će nesumnjivo mnogima izazvati lijepe emocije na minula vremena, autorski potpisuje Muhamed Bikić, urednik Redakcijskog odsjeka za vijesti iz sporta u Odjelu za TV program RTVFBiH.

Dokumentarni film „Olimpijada u Sarajevu“ snimao se na autentičnim lokacijama bh. prijestolnice i olimpijskih borilišta.

U filmu učestvuju sportaši-olimpijci i sportski djelatnici, novinari, umjetnici koji su se tom prilikom prisjetili tih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, kroz zanimljive priče, anegdote…

„Sjajne reakcije stižu iz čitavog svijeta na naš novi dokumentarac koji nas podsjeća na te nezaboravne, lijepe dane naše historije. Mislim, da smo ga možda i u posljednji čas snimili na jedan veliki jubilej, jer je pitanje, kada bude pola stoljeća od olimpijade, koga ćemo sve imati na raspolaganju od suvremenika tog vremena.

U svakom slučaju ovo je nešto najveće realizirati kada je u pitanju sportska tematika, jer biti dio priče olimpijade je san svakog sportiste, sportskog djelatnika, novinara, autora“, rekao je nakon premijere filma autor Muhamed Bikić.