Reklama

U FOKUSU:

Sve je spremno za Noć BiH u Frankfurtu

 Karte za manifestaciju već je rezervisalo 2.700 gostiju, uživat će u nastupima i bogatom kulturno zabavnom programu.

U organizaciji kulturnih i sportskih udruženja i bosanskohercegovačkih aktivista iz Frankfurta i okoline, u subotu, 11. novembra 2023. godine, u Frankfurtu na Majni održat će se "Noć Bosne i Hercegovine", tradicionalna, kulturna manifestacija građana Bosne i Hercegovine.

Bogat kulturno-zabavni program održat će se na adresi Jahrhunderthalle, Pfaffenwiese 301, 65929 Frankfurt am Main, sa početkom u 19.30.

Prema riječima organizatora koji već devetu godinu organizuju ovu manifestaciju, sve je spremno za Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu. Svoje mjesto u Jahrhunderthalle već je obezbijedilo 2.700 posjetilaca i posjetiteljki, a ostalo je još samo stotinjak slobodnih mjesta.

U umjetničkom programu u Frankfurtu nastupit će: Hanka Paldum, Dženan Lončarević, Tarik Filipović, Šejla Glinac i Elvis Sivčević, a u akademskom: Damir Arnaut, Manfred Pentz, Višnja Lončar, Thomas Obruča, Fra Mirko Majdandžić i Gordana Erkić, Elvedina Muzaferija i Mirza Nikolajev, folklorne sekcije, polaznici i polaznice bosanskih škola, te druge istaknute ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života regije.

Voditelji programa će biti Ajla Muhić, Tarik Filipović i Mila Halavać.

- Ovo je prilika da stvorimo nevjerojatne uspomene i proslavimo zajedništvo. Želimo da i ovogodišnja Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu bude dobra prezentacija naše domovine i da svim prisutnima ostane u lijepom sjećanju. Iskreno se zahvaljujemo našim istaknutim privrednicima i sponzorima na ukazanom povjerenju i neizmejrnoj podršci, kaže Ismet Šahurić, jedan od organizatora manifestacije.