Reklama

U FOKUSU:

VIDEO: FK Sarajevo slavilo važnu pobjedu

 U jednom od derbi susreta 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo je na Koševu, na koje se vratilo nakon osam mjeseci, sa 1:0 nadigralo ekipu Tuzla Cityja.

Tim s Koševa ovom pobjedom je došaona četvrto mjesto na tabeli, sa jednakim brojem bodova (42) koliko ima i Željezničar.

Inače, na tribinama najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini okupilo se skoro 7.200 gledalaca.

Na sjevernoj tribini nije bilo popularnih Hordi zla, koje su ranije najavile bojkot. Proučili su da neće dolaziti na domaće susrete dok funkcije ne napuste klupska direktorica Ajla Alimanović i trener Mirza Varešanović.

Tim s Koševa je bolje otvorio meč. Imao je nekoliko lijepih akcija, a prije gola izdvopjili smo priliku kada je u 20. minuti Ziljkić pokušao iznenaditi Fejzića, ali je golman gostiju odbranio udarac.

Gol je postigao Daniel Avramovski u 28. minuti utakmice. Rekli bismo eurogol. Igrač Sarajeva je na oko 25 metara dobio loptu, oslobodio se svojih čuvara i rezantnim udarcem sa oko 19 metara pogodio mrežu Tuzlaka. Golman Fejzić je bio pokriven, ali je mogao bolje reagirati.

Nakon gola Sarajeva do kraja prvih 45 minuta izdvojili smo šansu Čelikovića, kada je pucao preko gola tima s Koševa, te akciju u kojoj Vrančić nije uspio uputiti loptu prema golu Tuzlaka. Čelikoivić ga je uspio blokirati. 

Nakon mirnijeg perioda igre u drugom dijelu, gosti su prvi imali priliku da dođu do 1:1. Ivaniadze je bio u sjajnoj šansi, ali je otišao previše u lijevu stranu. Uspio ga je zaustaviti Šerbečić i zaustavio ga. 

Do kraja susreta vrijedi napomenuti da je Dino Ziljkić dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti derbi protiv Zrinjskog.

U 86. minuti poništen je gol za Sarajeva. Vrančić je uposlio Oliveiru, koji je zatresao mrežu gostiju, ali je signaliziran ofsajd. Na snimku se vidjelo da je gol - regularan.

Sudija je produćžio meč bio za tri minute, ali do promjene rezultata nije došlo. Sarajevo je nakon ove pobjede nakon dugo vremena u samom vrhu tabele. 

Ranije danas ekipa Posušja ostvarila je veoma važan trijumf protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, Leotara. Pobijedili su 1:0, a gol odluke djelo je Slobodana Milanovića u 58. minuti.