Reklama

U FOKUSU:

Bliži se Dan državnosti Bosne i Hercegovine: Evo gdje se očekuje najveća proslava u Evropi

 Pripremljen je bogat program koji će upotpuniti najbolji muzički izvođači kao i uvaženi gosti iz raznih segmenata bh. društva.

Svečanost povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ovaj put će se održati i u Luzernu.

Naime, najbolji muzički izvođači kao i uvaženi gosti iz raznih segmenata bosanskohercegovačkog društva su dio bogatog programa koji će se održati u subotu, 26. novembra 2022. godine.

Inače, ovo će biti prvi put da se naši građani u ovom dijelu Švicarske okupljaju u većem broju nakon početka pandemije koronavirusa. Manifestacije će se održati u sali "Messe Luzern" u koju može stati više od 4.000 ljudi. 

Prisutnima će se obratiti Ivo Komšić Benjamina Karić, bivši gradonačelnik i aktuelna gradonačelnica Grada Sarajeva.

Za zabavu su zaduženi Latif MoćevićEnes BegovićDžejla Ramović Mirza Selimović. Pored njih, nastupit će i bh. kulturno-umjetnička društva iz Švicarske: KUD Sevdah OberentfeldenKUD Bosanski ljiljani Luzern KUD Kula Küssnacht.

Dosadno neće biti ni djeci za koju je pripremljen poseban program, pa će i roditelji moći da se opuste i uživaju u glavnom programu.

Kroz program će prisutne Bosance i Hercegovce voditi Maja Čengić-Miralem i Seid Masnica.

Organizator događaja je "Moja BiH", zajednica bosanskih udruženja centralne Švicarske, koja se okupila oko ideje promovisanja nacionalnih vrijednosti BiH. Iz "Moje BiH" predviđaju da će ovo biti najveća proslava Dana državnosti BiH na svijetu.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 30 CHF, odnosno 35 CHF na dan događaja. Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan.

Karte možete kupiti putem ovog linka.