Reklama

U FOKUSU:

Uživo / SAD – BiH

 Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u noći sa subote na nedjelju odmjerit će snage sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Reprezentacija je ovaj put sastavljena od igrača koji nastupaju u Premijer ligi BiH, pošto se ne radi o zvaničnom FIFA terminu za utakmice reprezentacije. Tako je Petev na spisak uvrstio 18 igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Bit će ovo treći međusobni duel ove dvije reprezentacije. U prvom odigranom na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ 14. avgusta 2013. Amerika je pobijedila sa 4:3. Dva gola za bh. tim je postigao Edin Džeko, a jedan Vedad Ibišević. Jozy Altidore je postigao 3 gola za SAD, a u strijelce se upisao i Eddie Johnson. Drugi meč ovih selekcija odigran je 28. januara 2018. godine na StubHub centru u Los Angelesu i završen je neriješenim rezultatom 0:0.

Utakmica iz SAD počinje u 02.00 sati po našem vremenu uz direktan prijenos na Novoj BH, a igra se u sportskom kompleksu “Dignity Health Sports Park” kapaciteta nešto manjeg od 30.000 gledatelja. Na ovom stadionu utakmice inače, između ostalih, igra tim LA Galaxy.

Prijenos utakmice pratite online na TVBosna web portalu ovdje.