Reklama

U FOKUSU:

Sarajka Mirsada Busuladžić izložila svoja djela u Salt Lake Cityju

 Amerikancima i bh. dijaspori u ovom gradu predstavila je dvadesetak svojih likovnih radova.

Tokom proteklog mjeseca, u američkom gradu Salt Lake Cityju, u organizaciji The Millcreek Arts Council i u saradnji s Millcreek bibliotekom predstavljena je izložba likovnih radova Sarajke Mirsade Busuladžić.

Ovo je Mirsadina prva samostalna izložba u Salt Lake City, mada je prvo predstavljanje ovdašnjoj javnosti bilo 2018. godine u sklopu zajedničke izložbe sa još dva lokalna slikara Russella Devisa i Tine Winfrey u Michael Berry Galeriji.

Na izložbi ova slikarka je predstavila dvadesetak svojih likovnih radova koji su tokom tog perioda privukli pažnju ljubitelja slikarstva.

- Iako sam autsajder slikar, ovdje me predstavljaju kao umjetnika, što sigurno lijepo zvuči, mada zainteresovanost ovdašnjih posjetilaca i lijepe kritike su ono što me ohrabruje da prezentiram svoje radove. Ova izložba nije bila prodajnog karaktera, pa ipak tri slike su dobile nove vlasnike. Tehnika tuš-akvarel sa sarajevskim motivima Baščaršije, Ferhadije i Vječne vatre kupljene su od strane američkih posjetilaca, kazala je za Bhdinfodesk konceptualna umjetnica Mirsada Busuladžić.