Reklama

U FOKUSU:

Uživo / BiH - Finska od 15 sati: Kiša u Zenici pred početak duela

 Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje vrlo bitna utakmica Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi će na Bilinom Polju u Zenici ugostiti Finsku a eventualna pobjeda bi izabranike selektora Ivayla Peteva dovela na korak do baraža.P

Ali kada se pogleda tabela, skoro je izvjesno da su i 4 boda iz mečeva protiv Finske i Ukrajine dovoljna za drugo mjesto. Francuzi će vjerovatno već sutra protiv Kazahstana potvrditi prvu poziciju, a za baraž se pored Zmajeva grčevito bore i naši naredni protivnici sa jednim, odnosno dva boda više.


- Mi smo svi spremni i jedva čekamo Bilino Polje. Ja očekujem da odigramo dobro i da pobijedimo. Ja mislim da imamo dobru šansu da to uradimo. Nama su bitna tri boda i mi ćemo to ganjati od prvog minuta, jasan je selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev.

Danima iz našeg tabora poručuju kako je atmosfera odlična a ako neko zna kako je igrati ovakve mečeve koji nose imperativ pred publikom na Bilinom Polju, onda je to sigurno Miralem Pjanić, godinama jedan od glavnih igrača u reprezentaciji.

- Očekuje nas težak protivnik ali ući ćemo sa namjerom da pobjedimo i dominiramo. Tako ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i ne dati im prostora i tako steći sigurnost. Mi moramo biti svjesni da moramo ući agresivni i to ćemo im dokazati sutra, ističe Pjanić.

Kako stvari stoje, jedini razlog za glavobolju je povreda koju ima kapiten Edin Džeko. Fudbaler Intera je na meču protiv Milana povrijedio zadnju ložu, pa je nastup strijelca 60 golova za nacionalni tim još uvijek pod znakom pitanja.

- On će sutra imati zadnji test, pa ćemo vidjeti da li može ili ne, kazao je Petev.

Očekuje se da će Zmajevi sutra imati veliku podršku, a svi oni koji će biti na stadionu moraju imati dokaz o vakcinaciji ili negativan test. Meč Bosna i Hercegovina - Finska se igra sutra u 15 časova na Bilinom Polju u Zenici a pravdu će dijeliti Englez Michael Oliver.

Prijenos utakmice pratite online na TVBosna web portalu ovdje.