U FOKUSU:

Amra Šabić-El-Rayess najavila: Jedna od najvećih izdavačkih kuća u svijetu izdat će moju novu knjigu

 "Tri ljeta", nova knjiga profesorice na Columbia Univerzitetu i spisateljice knjige "Mačka kojoj nisam dala ime", izlazi u maju 2023. godine.

Profesorica na Columbia Univerzitetu i spisateljica knjige "Mačka kojoj nisam dala ime" ("The cat I never named) Amra Šabić-El-Rayess najavila je svoju novu knjigu "Tri ljeta".

S obzirom da je vijest oficijelno objavljena u američkim medijima, putem svog Facebook profila ovim povodom oglasila se i profesorica Šabić-El-Rayess i najavila da njena nova knjiga izlazi u maju 2023. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, jedna od pet najvećih izdavačkih kuća u svijetu Macmillan Publishers i njihov odjel za literaturu za mlade pod nazivom Farrar, Straus and Giroux Books for Young Readers, odlučila se na izdavanje Amrine knjige koja priča priču o životu pet djevojčica koje su provele tri divna ljeta u Bihaću pored Une prije samog rata. Međutim, uz ljepotu Bosne i Hercegovine i naše kulture, ističe autorica knjige, ispričat će i tragediju razaranja njihovog prijateljstva i veze zbog agresije Republike Srbije na Bosnu i Hercegovinu. Nakon ta tri divna ljeta, mlade djevojčice se više nikad nisu sastale.

- Ovo je ponovo istinita priča o mom životu prije rata u Bosni i Hercegovini i upozorenje i svijetu i dašanjim političarima koji mlade živote trgaju svojim pozivima na rat i rušenje BiH, poručuje Šabić-El-Rayess čiji je cilj proširiti literaturu o našoj državi i nastaviti svoju misiju educiranja i prevencije mržnje na sve načine na koje to može postići.

- Idemo dalje! Ne posustajte kad avlijaneri i laktaši laju o rušenju BiH nego pritisnite gas i istrajte u svom obrazovanju, aktivizmu i lobiranju, zaključila je profesorica na Columbia Univerzitetu Amra Šabić-El-Rayess.