Reklama

U FOKUSU:

Historijski rezultat bh. skijašice na SP u Kortini

 Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija napravila je veliki uspjeh i zauzela je 16. mjesto na alpskoj kombinaciji Svjetskog prvenstva u Cortini.

Na Svjetskom prvenstvu u Kortini dame danas su vozile alpsku kombinaciju. Nakon prve vožnje Muzaferija je zauzela 26. mjesto u superveleslalomu, sa zaostatkom od 2.69 sekundi za liderkom Federicom Brignone, prije starta slaloma.

U drugoj vožnji Muzaferija nije mnogo riskirala. Uspjela je, za razliku od 11 skijašica prije sebe, završiti vožnju, a na kraju je imala zaostatak 8:99 za svjetskom prvakinjom, Mikaelom Shiffrin.

Pomenuta Brignone odmah je završila vožnju i nije došla do zlata. Napravila je veliku grešku već na prvoj kapiji i tako je upropastila sve dobro iz prve vožnje.

Skijašice su odustajale i griješile jedna za drugom, a to je iskoristila Mikaela Shiffrin sa vremenom 2:07:22, a iza su ostale Petra Vlhova (+0.86) i Michelle Gisin (+0.89).

Zanimljivo, ova trka ostat će upisana u historiji kao trka Svjetskog prvenstva na kojoj je najmanje skijašica završilo drugu trku.