Reklama

U FOKUSU:

Džeko pred odlaskom iz Rome, sprema se razmjena s Interom!?

 Italijanski nogometni klubovi Inter i Roma razmatraju mogućnost zamjene igrača Alexisa Sancheza i Edina Džeke, javlja dobro upućeni stručnjak za transfere Fabrizio Romano koji inače radi za Sky.


On sam piše da su klubovi trenutno u direktnoj komunikaciji te da traže način da se ova razmjena igrača realizuje, a napominje da ovakav posao nije lagan i da još uvijek nije u naprednoj fazi.

Podsjećamo, ranije je Gazzetta dello Sport javio da je generalni direktor Rome Tiago Pinto zvanično obavijestio Džeku da više neće biti kapiten rimskog kluba, zbog čega je on navodno već do kraja zimskog prijelaznog roka spreman napustiti klub. 

U pozadini problema Džeke i Rome leži sukob našeg Dijamanta i trenera Paula Fonsece, o kojem su prethodnih dana pisali italijanski mediji tvrdeći da bi se kapiten naše reprezentacije, ali i kapiten rimskog kluba trebao izviniti pred svima.

Problem je nastao nakon poraza Rome od Lazija u gradskom derbiju rezultatom 3:0 te eliminacije Vučice iz Kupa Italije gdje ih je izbacila Spezija.

Džeko je velika želja trenera Intera Antonija Contea koji o našem napadaču ima izuzetno visoko mišljenje, a ranije ga je pokušao dovesti u Chelsea i u nekoliko navarata opet u Inter. Treba reći i to da klubovi imaju malo vremena da završe ovaj posao i da zimski prijelazni rok završava u ponedjeljak.