Reklama

U FOKUSU:

U St. Louisu istaknut bilbord sa fotografijom Joea Bidena i Alije Izetbegovića

Američki predsjednički kandidat Joe Biden u svojoj kampanji poslao je poruke i bosanskoj zajednici u SAD-u, te je na ulicama američkih gradova moguće vidjeti i bilborde na bosanskom jeziku.


Tako je u St. Louisu u kojem živi jedna od najbrojnijih bh. zajednica u SAD-u, ali i u cijelom svijetu, istaknut bilbord sa zajedničkom fotografijom Joea Bidena i prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Također, ovih je dana u američkoj saveznoj državi Iowi osvanula je poruka bivšeg američkog ambasadora u BiH Thomasa Millera koji je podsjetio Bosance na Bidenovo prijateljstvo prema BiH.

Bosnian Americans for Biden. St. Louis, Missouri.
Objavljuje Patrick McCarthy u Petak, 23. listopada 2020.

– Joe Biden je dokazani prijatelj BiH prije, tokom i poslije rata – navedeno je u poruci Millera na bilbordu u Iowi, prenosi “Faktor“.
Joe Biden je više puta iskazao svoje prijateljstvo i podršku našoj zemlji, a prije nekoliko dana je objavio i dokument u kojem se nalazi njegov plan za Balkan i BiH ukoliko postane novi predsjednik SAD-a. Biden, koji je pozvao Bosance i Hercegovce da ga podrže na izborima, u tom dokumentu između ostalog ističe da će raditi na tome da BiH uđe u NATO.