Reklama

U FOKUSU:

Selektor Bajević objavio spisak igrača za utakmicu baraža sa Sjevernom Irskom, četiri nova imena

 Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević objavio je spisak igrača na koje računa u predstojeća tri susreta Zmajeva. Selektor je za ove utakmice pozvao 30 igrača.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine prvo će osmog oktobra igrati protiv selekcije Sjeverne Irske na stadionu Grbavica u polufinalnom susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine. 

Ukoliko naša reprezentacija uspješno riješi duel sa Sjevernom Irskom za plasman na Euro, igrat će na domaćem terenu protiv boljeg iz duela Slovačka - Irska. 

Zmajevi će u oktobru odigrati još dvije utakmice u UEFA-inoj Ligi nacija. Tri dana nakon duela sa Sjevernom Irskom ugostit ćemo selekciju Nizozemske na stadionu Bilino Polje u Zenici, dok nas 14. oktobra očekuje duel s Poljskom na gostujućem terenu. 

Debitanti na spisku su Kadušić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić i Tatar. Na spisku nema Muhameda Bešića koji je posljednju utakmicu za klub odigrao još u januaru. U reprezentaciju su se vratili Ervin Zukanović i Smail Prevljak. 

Bajević je za ova tri duela pozvao sljedeće igrače: 

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

"Igramo tri utakmice u sedam dana, što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme“, objasnio je Bajević i dodao: 

"U ovom trenutku najviše se bojimo povreda, jer će do okupljanja naši igrači odigrati još jednu utakmicu. Nadam se da s Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imat ćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojat ćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bismo se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo".

Okupljanje našeg tima zakazano je za 5. oktobar u hotelu "Austria i Bosna" na Ilidži.