Reklama

U FOKUSU:

VIDEO: Sve radnice su se udale! Iz ove kafane bez muža se ne izlazi

 SRBIJA – Na osam kilometara od Ivanjice, u mjestu Međurečje, nalazi se kafana ’’Ostvaren san’’. Prijatna prigradska kafanica nalik mnogima u Srbiji, ipak po nečemu potpuno jedinstvena.

“Dolazile su iz Vršca, Zrenjanina, Priboja, Čačka, Novog Pazara, dvije, tri iz Nove Varoši i Novog Pazara… Mnoge su se udale u naš kraj, ali i u Čačak, Arilje, Beograd… Neke su kod nas upoznale momke. Bilo je puno, imali smo mnogo posla, ali i mnogo dobre goste”, kaže Vida za Infoligu Ivanjica.

Nije im davala da rade poslije radnog vremena, a kako kaže, nikada probleme nisu imale kod nje, jer ih nije bilo ni u kafani.

Gazdarica u ’’Ostvarenom snu’’, Vida Đokić, kaže da je očigledno neka pozitivna energija oduvijek zračila ovim objektom. U njemu je bilo puno gostiju, a vesela atmosfera iz mjeseca u mjesec krunisana je nekim novim brakom. I skoro sve konobarice koje su na ludi kamen kročile iz Ostvarenog sna danas su zadovoljne supruge i srećne majke.

“Najduže je jedna kod mene radila dvije godine, prije nego što se udala. Djevojka iz Zrenjanina udala se poslije samo 15 dana. Bila je lijepa i jedan dečko iz Štavlja nije izlazio iz kafane otkako ju je vidio. I odveli je jednu noć”, kaže Vida.

Korona je uspjela da navuče sjenku i na ovu lijepu priču. U ’’Ostvarenom snu’’ sve je manje gostiju, a ni za konobaricama trenutno ne postoji potreba.

Ipak, Vida se nada da će uskoro situacija biti bolja pa zato drži otvorena vrata damama koje bi u narednom periodu iz njene kafane mogle da ostvare životni san.