Reklama

U FOKUSU:

Peticija za Bosnu i Hercegovinu!

Stigla je do nas, u Kanadi, zapanjujuca vijest iz Bosansko - Hercegovacke  ambasade u Ottawi:  "Ambasador Milisav odbio zastavu BiH spustiti na pola koplja: Odgovaram samo Dodiku"(Oslobodjenje).

POTPIŠITE PETICIJU OVDJE.


U danu, kada se sirom svijeta odrzavaju manifestacije obiljezavanja genocida u Srebrenici, tragedije koju su priznale najvise institucije svijeta, ambasada drzave u kojoj se desio taj zlocin, negira sve to!

Kada ambsador drzave Bosne i Hercegovine, a ne ambasador RS-a, iz koje dolazi, to negira, onda se pitamo kuda to svi mi idemo?

"Sviđalo se to nekome ili ne, BiH je zemlja tri konstitutivna naroda, a ne samo jednog",… su rijeci istog tog ambasadora, koji je u citatu iz Oslobodjenja rekao:  "Odgovaram samo Dodiku".

Za one koji to ,mozda, ne znaju, Dodik, kao ni ostala dva clana Predsjednistva BiH, djelujuci samo u svoje ime, ne predstavljaju Drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Tesko je prihvatiti objasnjenje ambasadora Milisava : … "da zastava nije uklonjena na taj dan, kako to tvrde bh. građani u Kanadi, već je zajedno sa kopljem otkinuta za vrijeme nedavne oluje u Ottawi".

Tesko je prihvatiti to objasnjenje iz jednostavnoga razloga: Vremenske neprilike su zahvatile Ottawu 8 Jula, 2020 godine. Obiljezavanje genocida u Srebrenici je bilo 11 Jula, 2020.

Svakome pojedincu u Kanadi, a ne ambasadi suverene drzave BiH u glavnome gradu Kanade, je vise nego dovoljno, da se za tri dana popravi polomljeno, ako uzmemo u obzir da je jarbol i zastava ostecena prije nekoliko dana. Po nasim informacijama, zastava BiH vec odavno nije postavljena na zgradi Ambasade u Ottawi!

Ovo je sustinski problem odnosa Ambasade BiH, prema bosanskim gradjanima u Kanadi. To se desava vec dugi niz godina, od samih konzularnih usluga, komunikacija i neprimjernoga predstavljanja BiH u Kanadi.

I zbog svega recenoga:
Mi gradjani jedinstvene i suverene drzave Bosne i Hercegovine trazimo smjenu ambasadora Milisava, i trazimo da nam se imenuje ambasador koji ce predstavljati sve nas, i nece odgovarati samo Dodiku, vec zajednickom Predsjednistvu BiH.
Mislimo da smo zasluzili da imamo u Kanadi Ambasodora Jedinstvene Bosne i Hercegovine!     POTPIŠITE PETICIJU OVDJE.

BHKC Toronto
Izvor: BHKC Toronto