Reklama

U FOKUSU:

Hoće li Džeko napustiti Romu i preći u Juventus?

Torinski “Tutosport” piše da su klubovi već počeli pregovore, a osim Džeke, Juventus je navodno zainteresovan i za Rikarda Kalafjorija (Riccardo Calafiori), 18-godišnjeg defanzivca iz Romine omladinske ekipe.



Edin Džeko bi ovog ljeta mogao napustiti Romu i preći u redove ljutog rivala Juventusa.
Obzirom na to da Gonzalo Iguain (Gonzalo Higuain) napušta “Staru damu” na kraju sezone, trener Juventusa Mauricio Sari (Maurizio Sarri) želi angažovati novu “devetku”, a kako piše torinski “Tutosport”, to bi mogao da bude upravo kapiten Rome, Edin Džeko.
Džeko je ove sezone postigao 17 golova i upisao osam asistencija na 35 odigranih mečeva, a Roma će imati težak zadatak da ga zadrži, jer će ponovo morati da prodaje najbolje igrače kako bi “ispeglala” stanje sa finansijskim fer-plejom.
Italijanski list piše da su klubovi već počeli pregovore, a osim Džeke, Juventus je navodno zainteresovan i za Rikarda Kalafjorija (Riccardo Calafiori), 18-godišnjeg defanzivca iz Romine omladinske ekipe.

Reprezentativca BiH bi u napadu Rome mogao da zamijeni Edinson Kavani (Edinson Cavani), čiji povratak u Italiju je sve izvjesniji.